Coachingpedia -wikin tarkoitus


Coachingpedia -wikin tarkoitus on edistää työelämään liittyvää valmennusta (coaching) ja sen kehittämistä esittelemällä valmentamista käsittelevää kirjallisuutta, saamalla aikaan keskustelua ja kokemustenvaihtoa sekä rakentamalla yhteistä näkemystä valmentamisen parhaista käytännöistä. Coachingpedia on avoimesti kaikkien valmentamisesta ja valmentajuudesta kiinnostuneiden luettavissa ja hyödynnettävissä Creative Commons Attribution Share-Alike 3.0 –lisenssin ehtojen mukaisesti.

Coachingpedia on maksuton ja sen sisältö on tarkoitus tuottaa ja ylläpitää yhteisöllisesti Wikipedian tapaan ja Web 2.0:n periaatteita hyödyntäen. Coachingpedian organisoijat ovat Suomen Coaching -yhdistyksen jäseniä. Luettelon organisoijista saat näkyviin klikkaamalla sivun vasemmassa yläreunassa olevaa Manage space -painiketta. Yhteystiedot saat esiin klikkaamalla organisoijien käyttäjätunnuksia.

Tule mukaan kirjoittamaan ja keskustelemaan coachingpediaan

.
Pääset osallistumaan keskusteluihin, muokkaamaan aikaisempia kirjoituksia ja kirjoittamaan uusia kirjoituksia ilmoittautumalla jäseneksi Coachingpedia wikiin. Jäsenyys on maksutonta ja voit halutessasi poistaa itsesi jäsenluettelosta milloin vain. Jäseniltä toivotaan aktiivisuutta, joka voi alkaa pienimuotoisesti vaikkapa kirjoitusten kommentointina tai kysymysten esittämisenä ja kehittyä pikkuhiljaa uusien kirjoitusten tekemiseksi. Wikityöskentelyn periaatteisiin kuuluvat rohkeus sekä julkaista omia keskeneräisiäkin näkemyksiä että kommentoida ja muuttaa toisten kirjoituksia. Ohjeita wikiin liittymisestä ja wikityöskentelystä löytyvät Ohjeita kirjoittajille -sivulta.


Käynnissä olevia ja käynnistyviä projekteja


Coachingia käsittelevän wikijulkaisun työstäminen käynnistyy käsiteltävien aiheiden, asioiden, kysymysten ja teemojen ideoinnilla. Sisällön ideointisivulle pääset tästä linkistä. Lisätietoja Coachingin parhaat käytännöt -työnimellä käynnistyvästä wikijulkaisusta on sen omalla wikisivulla. Coachingpedia -wikin jäsenet voivat kirjoittaa ideoita suoraan sisällön ideointisivulle. Muut voivat lähetää ideoita ja ehdotuksia sähköpostilla Kari Lahdelle osoitteeseen etunimi.sukunimi ät psycon.fi.

Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY:n ja Suomen Coaching-yhdistyksen SCY:n jäsenten käyttöön tarkoitetu Coaching-kirjasto käynnistyi 19.8.2009 esittelemällä n. 180 coachingkirjan kokoelmaansa. Kirjasto on 18.9.2009 lähtien avoinna joka toinen viikko perjantaisin klo 8.00 - 12.00. Tarkemmat tiedot kirjaston omilla wikisivuilla, jonne pääset tästä linkistä.

Päättyneitä projekteja


Tietoa päättyneistä projekteista on omalla wikisivulla, jonne pääset Päättyneitä projekteja -linkistä

Sisällysluettelo


Ajankohtaista

Coaching konferenssit ja tapahtumat

Vinkkejä lukijoille, Ohjeita kirjoittajille ja Hiekkalaatikko, jossa voi kokeilla ja harjoitella kirjoittamista

Valmentamista käsittelevää kirjallisuutta. Kirjallisuusluettelo, jossa on lähes 180 coachingia käsittelevää kirjaa

Coaching-kirjasto

Tweettejä coachingista

Nanoartikkeleita coachingista

Mikroartikkeleita coachingista

Artikkeleita coachingista

Coachingia käsittelevä wikijulkaisu

Coaching kirjojen esittelyjä ja arviointeja. Kirjat, joista on tähän mennessä tehty esittely, referaatti tai arviointi.

Mentorointia käsittelevää kirjallisuutta

Tutkimuksia coachingista

Näkemyksiä valmentamisesta ja sen kehittämisesä

Coachingklinikka

Lukupiirit ja lukuseura

Kirjoituksia coachingista -sivustolla on lehtiartikkeleita, seminaaritöitä ja muita kirjoituksia

Käytännön valmennuskokemuksia ja case -esimerkkejä

Esimiehet ja kollegat valmentajina

Coachingpedian kirjoittajaluettelo