Coaching-kirjasto


Coaching-kirjasto on tarkoitettu Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry:n ja Suomen Coaching-yhdistys SCY:n jäsenten käyttöön. Kirjaston tarkoituksena on edistää coaching-osamisen kehittämistä.

Coaching-kirjaston on perustanut Kari Lahti Psycon Oy:stä. Kirjaston käytössä on lähes 180 coachingia käsittelvän kirjan kokoelma, jonka hän on koonnut kymmenen vuoden aikana. Coachingpediassa olevan kirjallisuusluettelon kirjat ovat pääosin Coaching-kirjaston kokoelmassa. Kirjallisuudessa coaching ja mentorointi kulkevat usein käsi kädessä. Myös coaching-kirjastossa on noin kymmenen mentorointia käsittelevän kirjan kokoelma. Luettelo mentorointia käsittelevästä kirjallisuudesta on nähtävissä omalla wikisivullaan Mentorointikirjallisuus.

Kirjaston käytännön toiminnan hoitaa Psycon Oy, jonka toimistolla Helsingissä kirjasto sijaitsee. Osoite on Jaakonkatu 3 A, Helsinki (Granittitalo Tennispalatsin vieressä).


Coaching-kirjaston lainaustoiminta käynnistyy ja kirjasto avautuu syyskuussa 18.9.2009

Kirjasto avataan esittelytilaisuuksien jälkeen perjantaina 18.9. 2009 klo 8.00 - 12.00. Käynnistyttyään kirjasto tulee olemaan avoinna puoli päivää joka toinen viikko - parillisten viikkojen perjantait klo 8.00 - 12.00. Coaching-kirjaston aukioloajat on esitetty omalla wikisivulla, jonne pääset edellä olevasta linkistä.


Asiointi coaching-kirjastossa ja kirjojen lainaaminen

Kirjastoon tultaessa ilmoittaudutaan vastaanotossa, jossa varmistetaan henkilöllisyys näyttämällä henkilöllisyystodistus, ajokortti tai passi. Tämän jälkeen kirjaston kokoelmaan voi tutustua sille varatussa tilassa aukioloajan puitteissa. Kirjojen lainaminen tapahtuu siten, että jokaisesta kirjasta täytetään lainauslomake, johon merkitään päivämäärä, kirjan tekijä, kirjan nimi ja julkaisuvuosi, lainaajan yhteystiedot (nimi, yritys, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) sekä allekirjoitus. Täytetty lainauslomake palautetaan vastaanottoon.

Laina-aika on kaksi kuukautta. Lainattavien kirjojen määrä on rajoitettu siten, että henkilöllä voi samanaikaisesti olla lainassa enintään kolme kirjaa.

Kirjat palautetaan Psycon Oy:n vastaanottoon. Kirjat voi palauttaa kaikkina Psycon Oy:n toimiston aukioloaikoina. Palautuksen voi tehdä myös postin välityksellä osoitteeseen: Coaching-kirjasto, Psycon Oy, Jaakonkatu 3 A, 00100 Helsinki. Postin kautta tehtyjen palautusten perille tulemisesta vastaa lainaaja.

Lainaaminen on HENRY:n ja SCY:n jäsenille maksutonta. Palautuksen viivästymisestä sen sijaan veloitetaan viivästymismaksu jokaiselta lainausajan ylittävältä viikolta. Viivästymismaksu on 25 euroa/viikko + alv.


Lainassa olevat kirjat

Lainassa olevia kirjoja varten on oma sivu, jonne jokainen lainaaja käy kirjoittamassa lainaamansa kirjojen nimet. Palauttamisen jälkeen lainaaja käy itse poistamassa kirjan lainattujen kirjojen luettelosta. Koska Coachingpediaan kirjoittaminen edellyttää jäsenyyttä Coachingpediassa, lainaajien toivotaan tulevan mukaan Coachingpediaan. Lainassa olevat coachingkirjat -sivulle pääset tästä linkistä.


Coaching-kirjaston kehittäminen

Ideoita ja ehdotuksia coaching-kirjaston kehittämiseksi voi kirjoittaa Coaching-kirjaston kehittäminen -wikisivulle tai lähetttää sähköpostilla kirjaston yhteyshenkilölle (wikisivuille kirjoittaminen edellyttää Coachingpedia -wikiin kirjautumista).