Mitä coachausta käsittelevät tweetit ovat?


Tweetit ovat lyhyitä 100...300 merkin kirjoituksia, joiden avulla on tarkoitus käynnistää coachausta koskevaa keskustelua, kokemustenvaihtoa, osaamisen kehittämistä ja yhteisöllisesti tapahtuvaa tiedon tuottamista. Tweetit voivat olla mm. ideoita, väitteitä, kokemuksia, kysymyksiä, näkemyksiä, suosituksia tai kommentteja.

Tweettien avulla voidaan käynnistää nano- ja mikroartikkeleiden tekeminen vastaamalla tweetissä esitettyyn kysymykseen, jatkamalla tweetissä esitetyn idean kehittelyä tai yhdistämällä useampia tweettejä yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tweet -termi on lähtöisin Twitter -palvelusta, jossa se tarkoittaa lyhyttä, enintään 140 merkkiä käsittävää viestiä. Termiä on käsitellyt myös kielipoliisi omassa blogissaan, jonne pääset tästä linkistä.

Coachausta käsittelevät tweetit kirjoitetaan alla olevan luetteloon klikkaamalla Edit this page -painiketta, kirjoittamalla tweetti haluttuun kohtaan ja klikkaamalla lopuksi Save -painiketta. Coachingpediaan kirjoittaminen edellyttää liittymistä wikiin. Liittymisohjeet ovat Ohjeita kirjoittajille -sivulla.

Tweettejä coachingista voi myös lähettää sähköpostilla organisoijalle, jonka yhteytiedot saat klikkaamalla ensin Manage wiki -painiketta, sitten organisoijan käyttäjätunnusta ja lopuksi View profile -painiketta. Organisoija kirjoittaa sähköpostilla lähetetyt tweetit alla olevaan luetteloon. Tweetin loppuun tulee lähettäjän nimi ellei sen julkaisematta jättämistä ole viestissä pyydetty.

Coachausta käsitteleviä tweettejä- Coachaus on keskustelu tai sarja keskusteluja, joiden tarkoituksena on auttaa coachattavaa oppimaan ja kehittymään.

-